Säästät, sijoitat ja tavoittelet vaurautta?

Hyvä! Olet sitten varmaan myös tietoinen pitkäjänteisesti säästämäsi ja taidokkaasti sijoittamasi varallisuuden ”päätepisteestä” esimerkiksi eron tai kuoleman kohdatessa? Tai mahdollisuuksista tehdä verotehokasta suunnittelua varallisuutesi osalta?

Ai et? Jos et, niin kuulunet siihen enemmistöön, joka on saattanut kyllä miettiä näitä asioita, mutta siihenpä se sitten on jäänytkin. Älä huoli, tässäkin asiassa pätee sama lohduttava totuus kuin säästämisen ja sijoittamisen aloittamisessa: koskaan ei ole liian myöhäistä!

Miksi näitä ikäviä asioita, kuten eroa tai kuolemaa pitäisi miettiä? Siksi, että elämä on arvaamatonta ja arvaamattomiin käänteisiin on hyvä varautua ennalta.

Oikeudellinen ennalta varautuminen tarkoittaa mm. sen pohtimista, miten haluaisi varallisuutensa ohjautuvan erotilanteessa. Avioliiton päättyessä eroon on hyvin mahdollista, että tuleva ex-puoliso saa sinun omaisuuttasi ns. tasinkona, ellette ole tehneet avioehtosopimusta. Tasinko voi olla rahavaroja, asunto-osake tai jopa siivu perintömökistäsi.

Oikeudellista ennalta varautumista on myös miettiä, minne toivoisi varallisuutensa ohjautuvan oman kuoleman jälkeen. Tiesitkö, että lapsettoman avoliitossa eläjän perii hänen vanhempansa? Tai että aviopuolison, jolla on lapsia, perivät hänen lapsensa eikä hänen aviopuolisonsa? Uusperheessä perimysasiat ovat sinun, minun ja meidän lapsista sekä ex-puolisoista johtuen vieläkin mutkikkaampia.

Pidä huolta varallisuudestasi! Alä jätä perhevarallisuus- ja perintöasioita sattuman varaan.

Ota seurantaan Facebook ja Instagram -tilini: saat hyödyllistä tietoa ja vinkkejä, miten pidät huolta omasta varallisuudestasi. Klikkaa someikonia alla.

– Niina

NIINA KOSUNEN | Lakitoimisto Kunnes

#varaudujavapaudu
Perhevarallisuus- ja perintöoikeudelliset kysymykset saavat vastauksensa blogissani.

Edellinen
Edellinen

Tiesitkö tämän perinnönjaosta?

Seuraava
Seuraava

Avioliitto vai avoliitto – valinnan taloudellinen merkitys