Search

Säästät, sijoitat ja tavoittelet vaurautta?

Hyvä! Olet sitten varmaan myös tietoinen pitkäjänteisesti säästämäsi ja taidokkaasti sijoittamasi varallisuuden ”päätepisteestä” esimerkiksi eron tai kuoleman kohdatessa? Tai mahdollisuuksista tehdä verotehokasta suunnittelua varallisuutesi osalta?


Ai et? Jos et, niin kuulunet siihen enemmistöön, joka on saattanut kyllä miettiä näitä asioita, mutta siihenpä se sitten on jäänytkin. Älä huoli, tässäkin asiassa pätee sama lohduttava totuus kuin säästämisen ja sijoittamisen aloittamisessa: koskaan ei ole liian myöhäistä!


Miksi näitä ikäviä asioita, kuten eroa tai kuolemaa pitäisi miettiä? Siksi, että elämä on arvaamatonta ja arvaamattomiin käänteisiin on hyvä varautua ennalta. Oikeudellisesta ennalta varautuminen tarkoittaa mm. sen pohtimista, miten haluaisi varallisuutensa ohjautuvan erotilanteessa. Avioliiton päättyessä eroon on hyvin mahdollista, että tuleva ex-puoliso saa sinun omaisuuttasi ns. tasinkona, ellette ole tehneet avioehtosopimusta. Tasinko voi olla rahavaroja, asunto-osake tai jopa siivu perintömökistäsi.


Oikeudellista ennalta varautumista on myös miettiä, minne toivoisi varallisuutensa ohjautuvan oman kuoleman jälkeen. Tiesitkö, että lapsettoman avoliitossa eläjän perii hänen vanhempansa? Tai että aviopuolison, jolla on lapsia, perivät hänen lapsensa eikä hänen aviopuolisonsa? Uusperheessä perimysasiat ovat sinun, minun ja meidän lapsista sekä ex-puolisoista johtuen vieläkin mutkikkaampia.


Pidä huolta varallisuudestasi! Ethän siis jätä perhevarallisuus- ja perintöasioita sattuman varaan!

Ota seurantaan Lakitoimisto Kunneksen sometilit FB: Lakitoimisto Kunnes ja Insta: @lakitoimisto_kunnes ja saat hyödyllistä tietoa ja vinkkejä, kuinka pitää huolta omasta varallisuudestaan.


8 views0 comments

Recent Posts

See All

Avio-oikeus

Avioliittolakiin kuuluu oletuksena puolisoiden avio-oikeus toistensa omaisuuteen. Se ei tarkoita sitä, että ”mikä on sinun, on myös minun”, vaan kumpikin omistaa avioliiton aikana oman omaisuutensa. A